Η ιστορία μου

Γεια σου, Υλένια εδώ!

Είμαι το - μοναδικό για την ώρα - πρόσωπο πίσω από το The Greek Stitch.

Αυτό το πρότζεκτ γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη μου για δημιουργία, αλλά και για χαλάρωση.

Ξεκίνησα τη σταυροβελονιά γύρω στο 2018 ως αγχολυτικό, και δεν την άφησα. Γρήγορα όμως ανακάλυψα ότι τα υλικά και τα σχέδια που είχα στη διάθεση μου ήταν λίγα, και ως επι το πλείστον πιο παραδοσιακά. Σαν να είχε έρθει η ώρα να συνδέσουμε το παλιό με το καινούριο.

Με ένα παρελθόν γεμάτο ζωγραφική, σχέδιο και comics δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση ότι μπορώ να σχεδιάσω εγώ κεντήματα, τόσο για μένα, όσο και για σένα και για τον καθένα που θέλει να δοκιμάσει.

Δυσκολεύτηκα όμως να υλοποιήσω την ιδέα, μιας και το πρώτο kit κεντήματος βγήκε μόλις το 2020. Στο μεσοδιάστημα είχα τη χαρά να ετοιμάσω διάφορα προσωποποιημένα τελάρα για φίλους και μη και να γνωρίσω μια κοινότητα που όλο και μεγαλώνει.

Embroidery kit with the phrase "home sweet home" in Greek

Ό,τι βλέπεις εδώ - και ό,τι δεν βλέπεις - το κάνω με τα χέρια μου. Από τη δημιουργία και τη φωτογράφηση των προιόντων, τη διαχείριση του site αλλά και το πακέτο που θα φτάσει σε εσένα. Και το απολαμβάνω όσο δεν πίστευα ποτέ!

Με τα έργα μου προσπαθώ να ανακαλέσω μνήμες, συναισθηματικές. Να μοιραστώ μηνύματα που για εμένα έχουν αξία. Και τελικώς να ομορφύνω την καθημερινότητά σου.

I am brave quote and flower bouquet embroidered on natural cotton

Πιστεύω πολύ στους αργούς ρυθμούς, σε αυτούς που λίγο έχουμε ξεχάσει αλλά μας καλούν φυσικά πίσω - εμένα τουλάχιστον. Και προσπαθώ να το μοιραστώ μαζί σας μέσα από τα κιτ δημιουργίας που φτιάχνω γιατί πιστεύω πολύ στην κοινότητα και το μοίρασμα!

Κάνε μια βόλτα στο site μου εάν θέλεις να καταλάβεις περισσότερα για εμένα, και εάν δεν χορταίνεις βρες με στα social media - θα χαρώ να σε γνωρίσω!

Υλένια - The Greek Stitch

A girl stitching on a chair