Κεντάμε έξω vol. II - Μπαλκονάδα (ή Βεραντάδα)

Κέντημα στο μπαλκόνι! ΄Η και στη βεράντα! 

Πιάνεται για έξω? Αφού είναι δίπλα στο δωμάτιό μου! Βρε πιάνεται! Από τη στιγμή που πρέπει να βρεις τρόπο να μεταφέρεις τα υλικά σου εκτός του χώρου τους και μπορείς να πάρεις καθαρό αερά και να σε φυσάει ένα γλυκό αεράκι, πιάνεται!

Τι θα χρειαστείς:

  • υλικά κεντήματος - Συνήθως στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μας δεν έχουμε την άπλα του καναπέ οπότε καλό θα είναι να διαλέξεις μόνο τα υλικά που θα χρειαστείς αυστηρά. Δηλαδή βάλε το ύφασμά σου στο τελάρο από πριν και προετοίμασε την παλέτα σου πριν βγεις έξω!
  • τον πιστό σου σύντροφο, το ψαλιδάκι σου - Για τα πρώτα κεντητικά σου βήματα σίγουρα μπορείς να στηριχτείς και στο απλό ψαλίδι του σπιτιού, αλλά όσο προχωράς ένα ψαλίδι κεντήματος είναι για εμένα τόσο σημαντικό όσο το τελάρο!
  • ένα δροσιστικό παγωμένο ρόφημα - Μέσα Ιουλίου, ακόμα και στην πιο καταπράσινη βεράντα θα έχει ζέστα! Ένα παγωμένο ποτήρι νερό είναι απαραίτητο, δεν θέλουμε να μας πάθεις τίποτα. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο, η πρότασή μου είναι εδώ!
  • μία ψάθινη καρέκλα - Ναι κεντάω και για να νιώσω λίγο γιαγιά, εάν δεν είναι κουνιστή, ας είναι ψάθινη με ένα αναπαυτικό μαξιλαράκι.
  • (ιδανικά) ένα στήριγμα για τα πόδια σου - Θα είναι πολύ πιο ξεκούραστη όλη η εμπειρία εάν βάλεις τα πόδια σου πάνω σε ένα σκαμνάκι. Αφού δουλεύουμε τα χέρια μας, ας ξεκουράσουμε τα πόδια μας!
  • μουσική ή τζιτζίκια (ή και τα δύο) - Επειδή εκτός από γιαγιά μου αρέσει να νιώθω και κάπως cool crafty lady, όταν κεντάω στο μπαλκόνι βάζω power tunes - μπορώ να χορεύω από την καρέκλα μου, έτσι?

Bonus-άκια:

  • Το μπαλκόνι είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, μία νέα τεχνική, ένα νέο σχέδιο. Επειδή ακριβώς δεν είναι και τόσο μακρυά από το δωμάτιο σου, εκμεταλλέυσου την μικρή απόσταση και δοκίμασε όλων των ειδών τα υλικά (εγώ απόψε θα δοκιμάσω τις χάντρες)!
  • Εάν πήρες ένα κιτ για το καλοκαίρι η βεράντα σου είναι ένας από τους 2 τοπ προορισμούς για να το κεντήσεις (τον δεύτερο θα στον πω αργότερα)!

Δεν ξέρω για εσένα, εγώ εμπνεύστηκα. Πάω να φέρω τις χάντρες μου!

Δοκίμασες ή θα δοκιμάσεις το κέντημα στο μπαλκόνι, τη βεράντα, την αυλή? Μοιράσου μαζί μας τις εντυπώσεις σου σε ένα σχόλιο!

 

 

Το τραγούδι που άκουγα όσο έγραφα το κείμενο εδώ:

Υποβάλετε ένα σχόλιο